Over ons

Print Friendly, PDF & Email

time-tech

time-tech is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het oplossen van roosterproblemen voor het middelbaar en hoger onderwijs. We bieden zowel software als services om scholen te helpen in het vinden van het evenwicht tussen de didactische eisen en de desiderata van het lerarenkorps. time-tech is een Belgisch bedrijf dat ontstaan is vanuit een noodkreet uit de onderwijswereld en wat met de hulp van het IWT geraakt is waar het nu staat. Al meer dan 15 jaar geleden is time-tech begonnen met het ondersteunen van scholen.

De derde generatie van het roosterpakket is “Mondriaan” gedoopt. Dit pakket bevat meer dan 15 jaar ervaring in het ondersteunen van de meest ingewikkelde problemen ons voorgeschoteld in de onderwijswereld. Het is een prachtig grafisch pakket geworden met een gebruiksgemak dat enkel bereikt kon worden door de vruchtbare samenwerking met de onderwijswereld.

time-tech zorgt ervoor dat scholen die Mondriaan gebruiken ook de nodige ondersteuning krijgen bij het oplossen van hun concrete problemen.

Achter de schermen

Joël Hendrickx

Als leerkracht werd Joël al snel geconfronteerd met de schijnbaar niet oplosbare roosterproblemen in zijn school. Bestaande software bleek niet toereikend. Joël nam de handschoen op en zocht naar alternatieven. Zelf een pakket ontwikkelen op basis van zijn diepe kennis van het roosterprobleem was de enige oplossing. Joël heeft in zijn zoektocht Peter Van Hirtum ontmoet en samen hebben ze het probleem opgelost.

Peter Van Hirtum

Peter is consultant in de financiële wereld maar zijn passie gaat uit naar het oplossen van combinatorische problemen. Na zijn opleiding burgerlijk ingenieur computerwetenschappen is hij samen met Joël Hendrickx opzoek gegaan naar een oplossing voor het hardnekkige roosterprobleem. Peter is de ontwerper en ontwikkelaar van de roostersoftware.